Zwem geen waarschuwingen afgegeven aan twee stranden van Dublin vanwege het hoge bacterieniveau

Er zijn waarschuwingen voor NIET zwemmen op twee stranden van Dublin vanwege het hoge bacterieniveau in het water.

Zwemmers wordt verzocht Burrow Beach en South Strand in Skerries te mijden.

1

Strandgangers worden geadviseerd niet in zee te zwemmen bij South Strand, Skerries vanwege een verhoogde aanwezigheid van e. coli in het waterKrediet: Fingal County Council

Monsters van de stranden die maandag zijn genomen, lieten een toename van het bacterieniveau in het zwemwater zien.

Als de resample-resultaten bevredigend zijn, kunnen de kennisgevingen van niet zwemmen morgen worden opgeheven.

FINALE RAAD

Een tijdelijk bericht werd eerder deze week uitgegeven door de Provincieraad van Fingal nadat de voorlopige testresultaten de bacteriën toonden aanwezig op hogere niveaus dan acceptabel is in het water bij de Bundel van het Zuiden in Skerries.

Vanochtend werd Burrow Beach ook gemarkeerd als een gebied met een slechte waterkwaliteit.

In een verklaring zeiden ze: “Er is een tijdelijke waarschuwing uitgevaardigd om niet te zwemmen voor South Strand Skerries.

“Zwemmers wordt afgeraden om op deze locatie te zwemmen vanwege een toename van het aantal bacteriën in een zwemwatermonster dat op maandag 19 juli is genomen en na overleg met de HSE.

“De voorlopige e.coli-resultaten waren hoger dan de aanvaardbare limiet. De waarschijnlijke oorzaak van de hoger dan normale niveaus van e.coli is de impact van dieren en vogels, evenals verontreiniging van stedelijk oppervlaktewater.

BACTERIN

“Hogere niveaus van bacteriën zijn meestal van korte duur en de meeste zwemmers zullen waarschijnlijk geen ziekte ervaren.”

De volledige resultaten van de test van monsters die vandaag zijn genomen, worden morgen verwacht – en dan zal er een nieuwe monster worden genomen.

Fingal County Council adviseert mensen om het zeewater niet te spetteren of in te slikken en hun handen te wassen voordat ze voedsel aanraakt.

Bovendien adviseren ze om niet te zwemmen met open wonden en niet te zwemmen als je zwanger bent of een verzwakt immuunsysteem hebt.

Ze voegden eraan toe: “South Strand Skerries blijft open, maar strandgebruikers wordt gevraagd om het advies te respecteren zoals het is ingevoerd om ervoor te zorgen dat de gezondheid van zwemmers niet in gevaar komt.

“Bewoners die van plan zijn het water in te gaan op een strand in Ierland wordt geadviseerd om de waterkwaliteit van tevoren te controleren door naar de EPA-website op www.beaches.ie te gaan of door het mededelingenbord bij de ingang van elk strand te bekijken.”


Posted By : Unitogel