Twee puppy’s gered uit 20C-busje dat van Ierland naar het VK reisde zonder ventilatie door belastingambtenaren

TWEE puppy’s werden vanmorgen tijdens routinecontroles opgehaald uit de achterkant van een hete bestelwagen die Ierland verliet door Revenue Officers in de haven van Dublin.

De twee puppy’s, die erg van streek waren toen ze door havenbeambten werden gevonden, reisden in de achterkant van het busje naar het VK zonder ventilatie en met een interne temperatuur van 20 graden om 7.30 uur in het voertuig.

4

De puppy’s zijn gevonden achterin een hete busje
De twee pups worden nu verzorgd door de DSPCA

4

De twee pups worden nu verzorgd door de DSPCA

De pups hadden geen toegang tot zoet water en zouden de hele reis op de veerboot in het verzegelde busje zijn gebleven.

De pups, de ene een terriërkruising en de andere een retrieverkruising, zijn ongeveer acht weken oud.

Beiden waren echter gechipt, de chips zijn niet geregistreerd in een database en geen van beide puppy’s had een vaccinatiekaart of huisdierenpaspoort.

De honden zijn nu onder de hoede van The Dublin Society for Prevention of Cruelty to Animals (DSPCA) en krijgen veterinaire zorg voor mogelijke uitdroging, parasieten en worden getest op virale infecties.

Ze zijn omgedoopt tot Solero en Summer.

In een verklaring zei een woordvoerder van de DSPCA: “De zaak wordt onderzocht door de DSPCA en als gevolg daarvan zijn de puppy’s op dit moment niet beschikbaar voor herplaatsing of opvang.

“De DSPCA wil de Revenue Officers in de haven van Dublin bedanken voor hun waakzaamheid en hun voortdurende inspanningen om een ​​einde te maken aan deze wrede handel.”

Dit komt omdat Petmania eigenaren van gezelschapsdieren heeft aangespoord om hun harige vrienden veilig in de zon te houden terwijl de hittegolf in Ierland voortduurt.

Solero wordt verzorgd

4

Solero wordt verzorgd
Summer krijgt veterinaire zorg

4

Summer krijgt veterinaire zorg


Posted By : Unitogel