Publiek aangespoord om veilig te blijven bij de Ierse wateren, aangezien de kustwacht toptips geeft voor kustwandelingen

MENSEN zijn aangespoord om tijdens de hittegolf veilig te blijven door de Ierse wateren – aangezien de kustwacht enkele eenvoudige toptips heeft gegeven om van ons natuurlijke landschap te genieten.

Cork County Council, met de Irish Coast Guard en Water Safety Ireland doen een beroep op het publiek om veilig te zijn als ze deze week de kust bezoeken.

2

Het aantal door de Kustwacht gecoördineerde incidenten ligt op het hoogste niveau in vijf jaar.
Barlycove Beach, County Cork

2

Barlycove Beach, County Cork

Aangezien de hittegolftemperaturen aanhouden met maximumtemperaturen tot 30C die vandaag worden verwacht en een statusgele waarschuwing voor hoge temperaturen van kracht blijft voor het hele land, hebben de drie organisaties richtlijnen uitgevaardigd voor iedereen die deelneemt aan kustwandelingen.

Chief Executive van Cork County Council, Tim Lucey zei: “County Cork is de thuisbasis van 19 procent van de kustlijn van het land en naar verwachting zullen duizenden mensen naar de kust trekken om van het goede weer te genieten.

“Ik hoop dat vakantiegangers en dagjesmensen deze eenvoudige richtlijnen zullen volgen om ervoor te zorgen dat ze een veilig en plezierig bezoek hebben.

“Ik zou bezoekers er ook aan willen herinneren om veilig te parkeren en ervoor te zorgen dat ze de essentiële toegang voor de hulpdiensten niet blokkeren.”

Mensen is gevraagd om het volgende te doen in de buurt van de kusten:

  • Blijf uit de buurt van blootgestelde kust- en klifranden
  • Vertel iemand waar je heen gaat en let op de getijden en veiligheidsborden
  • Kleed je gepast voor de omstandigheden
  • Draag een zonnebrandcrème met een hoge factor
  • Neem voldoende eten en water mee voor onderweg

VERHOOGD RISICO OP STRANDING

De Chief Executive Officer van Water Safety Ireland, John Leech, benadrukt het feit dat er op zaterdag een volle maan zal zijn die springtij met zich meebrengt, wat het risico op stranding vergroot,

Hij zei: “Neem alsjeblieft een mobiele telefoon mee en bel 112 en vraag naar de kustwacht als je merkt dat je in moeilijkheden bent of wordt afgesneden door het tij.”

Het aantal door de Kustwacht gecoördineerde incidenten ligt momenteel op het hoogste niveau in vijf jaar.

De strandwachten van Cork County Council hebben fulltime dienst op 12 stranden.

Badmeesters patrouilleren van 10.30 uur tot 19.00 uur bij Youghal Front Strand, Claycastle, Redbarn, Garryvoe, Fountainstown, Inchydoney East & West, Owenahincha, The Warren, Tragumna, Barleycove Beaches, Garrylucas en Garretstown.

Burgemeester van het graafschap Cork, Cllr Gillian Coughlan zei: “We waarderen allemaal het essentiële werk dat de Beach Lifeguards, Coastguard en RNLI van de Council dagelijks doen, en het laatste wat iemand wil, is deze essentiële diensten onnodig belasten .

“Door op de hoogte te blijven en voorbereid te zijn, kunnen we onze eigen veiligheid en die van onze familieleden helpen waarborgen.

“Plan je route zorgvuldig en houd de getijtijden in de gaten om te voorkomen dat je wordt afgesneden door een getijgrens.

“Blijf op het pad wanneer u geniet van onze prachtige kustpaden; houd honden aan de lijn en houd een veilige afstand tot klifranden, die extreem onstabiel kunnen zijn.

“Cork heeft een ongeëvenaarde kustlijn, laten we er veilig van profiteren.”


Posted By : Unitogel