Lady Louise ‘zou de prinsessentitel kunnen gebruiken als ze binnen een paar maanden 18 wordt’ na de titelrij van Charles en Edward

LADY Louise zou haar prinsessentitel kunnen gebruiken als ze binnen een paar maanden 18 wordt, nadat prins Charles had gemeld dat haar vader wilde voorkomen dat haar vader de titel hertog van Edinburgh zou gebruiken.

De dochter van de graaf en gravin van Wessex zal wettelijk het recht hebben om zichzelf te stylen als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Louise – net als haar neven Beatrice en Eugenie.

3

Lady Louise kan in november kiezen of ze haar prinsessentitel wil gebruikenKrediet: Rex
Ze heeft wettelijk het recht om zichzelf te stylen als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Louise

3

Ze heeft wettelijk het recht om zichzelf te stylen als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses LouiseKrediet: Getty

Maar ze zou alleen kunnen zijn in haar titelverandering, aangezien prins Charles zou weigeren zijn jongere broer Edward – de vader van Louise – de titel van hertog van Edinburgh te geven na de dood van hun vader Philip.

Een bron vertelde de Daily Mail: “Als Charles domme spelletjes gaat spelen over titels, moeten Edward en Sophie er misschien voor zorgen dat ze de titels gebruiken die hun familie al heeft.

“Louise is een bescheiden tiener en gedraagt ​​zich niet als een prinses, maar ze is er wel een – dat is een feit.”

Edward heeft meer dan twintig jaar gewacht om de titel van zijn overleden vader te erven, maar Charles is naar verluidt minder enthousiast over het idee.

In overeenstemming met de koninklijke traditie werd de titel van de hertog van Edinburgh onmiddellijk overgedragen aan Philip’s oudste zoon Charles na zijn dood in april.

Maar al lang werd verwacht dat de titel aan Edward zou worden doorgegeven.

In 1999 kondigde Buckingham Palace aan dat Edward zijn vader “te zijner tijd” zou opvolgen in het hertogdom met de zegen van de koningin en Filips.

Na zijn huwelijk met Sophie Rhys-Jones dat jaar, verleende de koningin hem de titel van de graaf van Wessex, een titel die hij koos.

🔵 Lees ons Royal Family liveblog voor de laatste updates

Maar Charles zou volgens de Sunday Times overwegen of hij met de belofte zou breken terwijl hij zijn eigen toekomst heroverweegt.

Een bron dicht bij Charles vertelde de krant: “De prins is de hertog van Edinburgh in zijn huidige vorm, en het is aan hem wat er met de titel gebeurt. Het gaat niet naar Edward.”

Een ander zei: “Edinburgh zal niet naar hen (de Wessexen) gaan wat de prins betreft.”

Bij de uiteindelijke toetreding van Charles tot de troon, zal de titel van de hertog van Edinburgh versmelten met de kroon – wat betekent dat de nieuwe koning Edward de titel van hertog van Edinburgh kan verlenen.

Het laat Charles met de beslissing om de titel aan Edward, een ander lid van zijn familie, toe te kennen of te laten staan.

Louise is een bescheiden tiener en gedraagt ​​zich niet als een prinses, maar ze is er wel een – dat is een feit.

Koninklijke bron

Alle kinderen van de zoon van een monarch krijgen de prinselijke status en de stijl van Koninklijke Hoogheid.

Net als William, Harry, Beatrice en Eugenie zijn Edwards kinderen – Louise en James – ook technisch ZKH.

Maar ten tijde van hun huwelijk kondigden Edward en Sophie aan dat hun toekomstige kinderen de koninklijke stijl niet zouden gebruiken.

De gravin onthulde in 2020 echter dat de beslissing uiteindelijk aan hen zal liggen zodra ze 18 worden.

Dus Lady Louise en James, burggraaf Severn, zouden respectievelijk in november 2021 en december 2025 HKH Prinses Louise en HKH Prins James kunnen worden.

De gravin zei: “We proberen ze op te voeden met het besef dat ze zeer waarschijnlijk zullen moeten werken om de kost te verdienen.

“Daarom hebben we besloten om geen HRH-titels te gebruiken. Ze hebben ze en kunnen besluiten ze vanaf 18 jaar te gebruiken.”

Hoewel ze eraan toevoegde dat dit “hoogst onwaarschijnlijk” was.

Prins Charles zou terughoudend zijn om zijn broer Edward de titel van hertog van Edinburgh te geven

3

Prins Charles zou terughoudend zijn om zijn broer Edward de titel van hertog van Edinburgh te gevenKrediet: AFP
Prins Philip ‘laat kleindochter Lady Louise, 17, zijn geliefde pony’s en koets achter’


Posted By : Unitogel