Hoe de ruimterace van Jeff Bezos en Branson hypersonische reizen inluidt met vluchten van Londen naar New York tot 50 MINUTEN

Het willy-vormige raketschip van JEFF Bezos en zijn macho-rivaliteit met Richard Branson zouden een nieuw tijdperk van ruimtereizen kunnen inluiden waarin gewone mensen in slechts 50 MINUTEN van Londen naar New York kunnen vliegen.

Analisten geloven dat er een industrie van miljarden dollars klaar staat om wijd open te breken met behulp van hypersonische jets en passagiersdragende raketten – en de hoop is dat op een dag de reis open kan staan ​​voor de massa.

6

Jeff Bezos lanceert gisteren fallisch gevormd ruimtevaartuig en luidt een nieuw tijdperk van ruimtevaart in

6

Jeff Bezos lanceert gisteren fallisch gevormd ruimtevaartuig en luidt een nieuw tijdperk van ruimtevaart inKrediet: Reuters

Bezos en Branson gebruikten allebei hun miljarden om zichzelf de stratosfeer in te blazen terwijl ze genoten van de sensatie van ruimtevluchten die ooit voorbehouden waren aan hoogopgeleide piloten en astronauten.

En hoewel hun schijnbare rivaliteit tot veel spot in de wereld heeft geleid – vooral vanwege de fallische vorm van Bezos’ ambacht, zijn cowboyhoed en zijn dankbetuigingen aan zijn arbeiders – zou het een belangrijke opstap kunnen zijn naar het volgende tijdperk van lucht. reizen.

Het concept van “point-to-point” ruimtevluchten die langeafstandsvluchten enorm zouden verminderen, wordt al onderzocht door onder meer Virgin Atlantic.

Door een hypersonische jet door het vacuüm van de ruimte te blazen, kan de vliegtijd van het VK naar Hong Kong of Tokio tot minder dan twee uur worden verkort.

En ze hebben voorspeld, net als de eerste vliegtuigen die slechts een of twee mensen aan boord hadden, Bezos’ Blue Origin-raket genaamd New Shepherd en Branson’s VSS Unity-vliegtuig op een dag zou kunnen zijn als de jumbojets van nabije ruimtereizen.

Zowel New Shepherd als VSS Unity halen snelheden van Mach 3 – 2.300 mph – en men gelooft dat de volgende stap hypersonische reizen is, snelheden van Mach 5, wat bijna 4.000 mph is.

Analisten hebben gezegd dat de meeste niet-miljardairs niet zomaar een uitstapje naar de nabije ruimte willen maken, maar dat ze willen dat de technologie een meer praktische en reële toepassing krijgt.

Hypersonische point-to-point-ruimtevluchten kunnen het antwoord zijn en reizen van Londen naar Tokio, Japan, teruggebracht tot slechts 90 minuten, of een reis naar New York in slechts 50 minuten.

SpaceX-mogul Elon Musk heeft ondertussen ook een aandeel in het spel – en heeft gesuggereerd dat zijn Starship-raket kan worden gebruikt om mensen op hypersonische reizen rond de aarde te vervoeren, niet alleen om ze naar Mars te laten vliegen.

Sommige bedrijven voorspellen dat de technologie in 2050 klaar kan zijn.

Men denkt dat de vluchten nog tientallen jaren duren, maar vliegtuigpassagiers kunnen op een dag cruisen in ‘spaceliner’-vliegtuigen die je de halve wereld rond kunnen vervoeren in een fractie van de huidige vluchttijden.

Wil je alle tijd besteden aan een joy ride? Nee. Je wilt over een uur of twee van New York naar Tokio gaan

Ron Epstein

Lucht- en ruimtevaartanalist Ron Epstein van de Bank of America vertelde CNN dat de enige manier om de ruimtedroom van Bezos en Branson levensvatbaar te maken, is om de technologie te gebruiken voor commerciële vluchten – aangezien meer passagiers lagere prijzen betekent.

“De enige manier om dat volume te krijgen, is door het deel te laten uitmaken van een transportnetwerk”, zei hij.

‘Wil je de hele tijd besteden aan een plezierritje? Nee. Je wilt over een uur of twee van New York naar Tokio gaan.’

Het is een markt die elk jaar al $ 20 MILJARD kan waard zijn – een schatting gebaseerd op de meer dan 150 miljoen mensen die in 2018 langeafstandsvluchten van 10 uur of meer maakten.

Als vijf procent van die jetsetklanten $ 2.500 zou betalen om met hypersonische jets door de ruimte te reizen, zou een nieuwe industrie van $ 20 miljard exploderen.

Jeff Bezos hoopt dat ruimtevaartuig ooit zal zijn als '787 Dreamliners'

6

Jeff Bezos hoopt dat ruimtevaartuig ooit zal zijn als ‘787 Dreamliners’Krediet: Reuters
Het bedrijf van Richard Branson kijkt al naar hypersonische commerciële reizen

6

Het bedrijf van Richard Branson kijkt al naar hypersonische commerciële reizenKrediet: AFP

De lucht- en ruimtevaartexpert houdt vol dat de geschatte ticketprijs van $ 2.500 laag is, aangezien high-rollers momenteel veel meer betalen voor zakelijke en eersteklas tickets voor langeafstandsvluchten.

Hij zegt dat het vooruitzicht van hypersonische commerciële vluchten eerder vroeger dan later zal gebeuren.

“Het is niet iets dat gemakkelijk zal zijn om te doen. Ik denk dat het tijdens het leven van mijn kinderen zal gebeuren, zo niet in mijn leven. Maar het is nog geen vijf jaar vanaf nu,” zei hij.

Luchtvaartexpert Alex Macheras vertelde The Sun Online: “Er is zeker een markt om reizigers sneller van A naar B te laten vliegen.

“De luchtvaartsector heeft de code gekraakt voor platte bedden, luxe service, superjumbojets en recentelijk efficiëntere, stillere vliegtuigen… maar de tijd die nodig is om van punt A naar punt B te vliegen, is sinds de ondergang geen onderdeel van de innovatie geweest. van Concorde.

Hij voegde eraan toe: “Er zijn eindeloze overwegingen en hindernissen te overwinnen, wat betekent dat het waarschijnlijk nog een tijdje zal duren – doelstellingen voor klimaatverandering, efficiëntie (zowel economisch als ecologisch), bepaalde technologische vereisten, onderzoek en investeringen met betrekking tot de werking van hypersonische vliegtuigen, maar wees gerust: het gaat gebeuren.”

HOGE ROLLEN

Macheras voegde eraan toe dat hij gelooft dat high-rolling passagiers de prijs zullen betalen om van deze korte, hypersonische vluchten te genieten.

Rijke passagiers betalen al voor veel meer kleine privileges, zoals stillere hutten, bedstoelen en instappen met prioriteit – dus waarom zouden ze niet meer dan de helft van de vliegtijd in rekening brengen?

Bezos vergeleek zijn plannen om zijn dromen over ruimtevluchten uit te breiden al met de groei van het commerciële vliegverkeer op een persconferentie na zijn raketlancering op dinsdag.

Hij zei: “We zijn echt bijna in de barnstormer-fase. Dit zijn tweedekkers en ze vliegen het veld van een boer in. En opladen … om mensen een paar minuten in de lucht rond te vliegen, dat is wat we zijn nu aan het doen.

‘Maar weet je waar die barnstorming-fase toe leidt? Naar 787’s. En dat is wat we moeten doen.’

Blue Origin's raket New Shepherd vloog Bezos en zijn vrienden de ruimte in voor een 'joy ride'

6

Blue Origin’s raket New Shepherd vloog Bezos en zijn vrienden de ruimte in voor een ‘joy ride’Krediet: Reuters
Virgin Galactic lanceerde zijn VSS Unity-ruimtevliegtuig vanuit een ander vliegtuig

6

Virgin Galactic lanceerde zijn VSS Unity-ruimtevliegtuig vanuit een ander vliegtuigKrediet: AP

En in 2019 voorspelde investeringsmaatschappij UBS: “Sommigen beschouwen het potentieel om ruimte te gebruiken om de langeafstandsreismarkt te bedienen als sciencefiction, denken we … punt-naar-puntvluchten die meer dan 10 uur duren … is een grote markt gekannibaliseerd worden.”

Laura Forczyk, eigenaar van ruimteadviesbureau Astralytical, zei: “Vroege vliegtuigen vervoerden heel weinig mensen. Stel je voor hoe vliegtickets zouden zijn als ze er nog maar een paar zouden vervoeren.”

En ruimtevaartbedrijven willen graag investeren in de visie van Virgin op korteafstandsreizen.

In 2019 kocht Boeing een belang van $ 20 miljoen in het ruimtebedrijf van Richard Branson om hypersonische jets te helpen ontwikkelen.

En in mei van dit jaar sloot NASA een deal met Virgin, waardoor het ruimteagentschap zijn middelen en expertise met het bedrijf kon delen.

Bransons visie op point-to-point ruimtereizen is een van de belangrijkste redenen waarom de aandelenkoers van zijn bedrijf vorig jaar met meer dan 50 procent steeg, ondanks Covid die de reisindustrie teistert.

De huidige jet van Virgin Galactic is Mach 3 – dus het is de enige supersonisch in plaats van hypersonisch – wat betekent dat het topsnelheden kan halen van 2300 mph, hoewel toekomstige ruimtevaartuigen waarschijnlijk met een veel hogere snelheid zullen reizen.

Maar niet alle reisexperts zijn even enthousiast over het vooruitzicht om vastgebonden te worden aan een raket en de ruimte in te schieten.

Simon Calder, een van de meest gerespecteerde reisjournalisten van het VK, gelooft dat luchtvaartmaatschappijen passagiers op langeafstandsvluchten zullen blijven eten en drinken in plaats van te investeren in hypersonische technologie.

Hij vertelde Sun Online: “Ik ben oud genoeg om met Concorde te hebben gevlogen – als koerier die slechts £ 150 betaalde van Londen naar New York.

“De supersonische jet was gebaseerd op technologie uit de jaren 60 en was belachelijk inefficiënt. Maar zelfs in de jaren 2020 zie ik geen enkel vooruitzicht op hypersonische reizen voor nog een paar decennia, tegen welk stadium ik hoop met mijn persoonlijke jet door het VK te zullen knallen pak.

“Luchtvaartmaatschappijen zijn veel meer gericht op het verwennen van zakenreizigers, zodat ze niet merken hoe lang het duurt, en ik verwacht dat dat zo zal blijven.

“Bovendien betekent de pandemie van het coronavirus dat zakenreizen grotendeels zijn ingestort en dat reizigers de komende jaren dichter bij huis zullen blijven – en als je maar tot Frankfurt of Milaan gaat, maakt het echt niet uit of het twee uur of 20 minuten, met al het gedoe op de luchthavens voor en na de vlucht.”

Je kunt @SimonCalder volgen op Twitter via deze link volgen, en @AlexInAir door hier te klikken.

In Blue Origin’s 60ft New Shepard-raket waar iedereen een stoel bij het raam krijgt – terwijl Bezos zich klaarmaakt voor lancering


Posted By : http://54.248.59.145/